ИДЕЈА
_

Како је настао Језиколовац ?

Од идеје до реализације!

Када студирате српски језик и књижевност, некако се природно намеће мисао о томе да по завршетку школовања радите као професор у школи. Мени се та мисао, признајем, није допадала, али чак и при крају студија у мојој глави некако није било јасне представе о томе који други посао би могао да дође у обзир.

А онда је 2012. године РТС расписао Јавни позив „Тражимо 100 младих стручњака за 21. век” и међу многобројним занимањима нашло се још једно: лектор. Можда би то могао да буде мој будући посао? Па хајде да пробам. Након што је на конкурс пристигло 17.000 пријава, кренула су прва тестирања. Први, други, трећи круг… и стиже обавештење: улазим у најужи избор у категорији лектора (седам изабраних кандидата), и то као најмлађи кандидат, тада још увек апсолвент. Прича се покреће. По завршетку основних студија на Филолошком факултету Универзитета у Београду (студијска група 01) започињем сарадњу с неколико издавачких кућа, уписујем (а потом и завршавам) мастер студије и лекторисане књиге се нижу…

Осам година касније, после више од 60 лекторисаних књига, у мени се развија мисао о томе да направим свој мали језички кутак и оживим идеју о лову на језичке грешке. Настаје идеја о Језиколовцу. О једној љупкој девојчици у црвеном, с луком и стрелом (оловком), која лови грешке у шуми (не)знања.

О, па сада већ све знате! Ваш Језиколовац је заправо женска особа (и не брините, ако мене питате, и даље сам Језиколовац, а не Језиколовкиња).

УСКОРО ДЕТАЉНИЈЕ…

Untitled design - 2021-05-01T194029.422
Untitled design - 2021-05-01T194208.570

Да, баш ова девојчица јеваш Језиколовац!

ИЛУСТРАЦИЈА
_

Процес настајања 

Како је једна дивна Милена оживела Језиколовца

Ваш Језиколовац не би био овако сладак да није ангажовао професионалца. Зато је у целу причу своје креативне прсте умешала илустраторка Милена Стојичић (@milenaillustrates) и оживела идеју!

Милена Стојичић
@milenaillustrates
100%

Креативност, маштовитост, флексибилност, професионалност